Κυριακή , 24 Οκτωβρίου 2021

Βουλιαγμένη:Βόλτα με κωδικό 6 στο λόφο της Φασκομηλιάς + απίστευτες φωτογραφίες

Η σημερινή μας βόλτα στον λόφο Φασκομηλιάς με κωδικό 6 μαζί με τις υπέροχες φωτογραφίες που τραβήξαμε για εσάς

Σε μία από τις πιο μαγευτικές περιοχές της Αττικής ανάμεσα στη λίμνη της Βουλιαγμένης και τη θάλασσα του Σαρωνικού, στο λόφο που σκεπάζει τα «λιμανάκια» υπάρχει μία έκταση που λέγεται Φασκομηλιά και φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες δρομείς και ποδηλάτες που διασχίζουν τα καλοστρωμένα, χωμάτινα δρομάκια, απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα.

Λίγα λόγια για το μέρος
Τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης είναι μία περιοχή γνωστή για τη θέα της αλλά και για τις συναντήσεις των φίλων της μηχανοκίνητης ταχύτητας. Πάνω από την παραλιακή λεωφόρο όμως «κρύβεται» κι ένας χαμηλός λόφος που οι δρόμοι του σχηματίζουν αρκετές διαδρομές. Το έδαφος είναι αρκετά φιλικό αφού είναι μεν χωμάτινο είναι όμως αρκετά πατημένο ενώ τα τελευταία χρόνια μετά από συνεχείς αναδασώσεις το μέρος έχει αρχίσει να αποκτά και βλάστηση. Οι εναλλαγές της κλίσης είναι συχνές, οι περισσότεροι δρόμοι όμως είναι επίπεδοι ή έχουν πολύ μικρές αυξομειώσεις.

Η πρόσβαση
Τα λιμανάκια βρίσκονται ανάμεσα στην περιοχή της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας επί της παραλιακής λεωφόρου περίπου στο 25ο χλμ. Για να μπει κανείς στο εσωτερικό του λόφου θα πρέπει να στρίψει λίγο μετά την κεντρική πλατεία της Βουλιαγμένης, πριν από τα λιμανάκια, στην οδό Πανός και αφού ανηφορίσει να στρίψει και πάλι δεξιά στην οδό Σαπφούς.

Από εκεί, μετά από λίγο στα αριστερά υπάρχει ένας αδιέξοδος δρόμος (Αργοναυτών) που οδηγεί στην είσοδο του λόφου. Στο τέρμα του θα δείτε την είσοδο ενώ υπάρχει χώρος για να σταθμεύσετε το όχημά σας. Υπάρχει βέβαια κι άλλη είσοδος που βρίσκεται επί της παραλιακής Λεωφόρου όμως θα πρέπει κανείς να διασχίσει κάθετα την Παραλιακή κάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο και δεν θα το συνιστούσαμε, κυρίως για λόγους ασφαλείας.


Η διαδρομή
Το δίκτυο των δρόμων καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του λόφου, δυστυχώς όμως δεν επικοινωνούν όλοι μεταξύ τους ώστε να σχηματίζουν μία ενιαία διαδρομή. Παρόλα αυτά, αξίζει τον κόπο να τους εξερευνήσετε διεξοδικά.


Δείτε ακόμα

Συνέντευξη Άννας Λεντή: «Παραμένω στην πρώτη γραμμή»

  Συνέντευξη στην Αννα Μπουζιάνη Εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και όλος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *