Το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Λαιμό της Βουλιαγμένης

Το χτισμένο στα βράχια εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην πλευρά του Λαιμού που κοιτάει τον κόλπο της Βουλιαγμένης.

Σ’ αυτόν τον τόπο υπάρχουν κρυμμένοι μικροί θησαυροί ακριβώς σαν αυτό το εκκλησάκι. Το οποίο κανείς δεν θα γνώριζε αν δίπλα του δεν υπήρχε ένα εξαιρετικό μέρος για κολύμπι στα δροσερά νερά της Βουλιαγμένης, μακριά από την πολυκοσμία που κατακλύζει τα καλοκαίρια την πλαζ. Σου φωνάζει ότι με θέα τη θάλασσα ο Νότιος μπορεί να δημιουργήσει μικρά αριστουργήματα.

Η ιστορία αναφέρει ότι αυτό το εκκλησάκι το έχτισε ένας ψαράς, ο οποίος πήγαινε κάθε πρωί με το καΐκι του τα υλικά, ώστε να χτιστεί μετά από χρόνια αυτό το έργο τέχνης. Γιατί είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους κατοίκους της περιοχής. Και γιατί όσο όμορφοι και να είναι οι υπόλοιποι ναοί που έχουν χτιστεί στα μέρη μας, κανένας δεν είναι τόσο κοντά στη θάλασσα, σε κανέναν δεν πηγαίνεις απλά για να ξεχαστείς ή να προσευχηθείς όπως πας στον Άγιο Νικόλαο.

Σύντομα θα κάνουμε σαν #ilovevouliagmeni μια εκτενέστατη παρουσίαση όλων των πολιτιστικών και αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας, ξεκινώντας από αυτό το πανέμορφο μικρό εκκλησάκι στον Λαιμό.

 

Δείτε ακόμα

Πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο για την Εθνική ομάδα ανδρών στο water polo (video)

Η Εθνική ομάδα ανδρών νίκησε 13-10 τη Ρωσία και προκρίθηκε ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *