Κυριακή , 24 Οκτωβρίου 2021

Κρούσμα Covid-19 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας: ταλαιπωρία γονέων και μαθητών

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο, θα παραμένει ανοικτό αλλά οι μαθητές θα υποβάλλονται σε επτά τεστ την εβδομάδα (δύο rapid και πέντε self test).

Η εφαρμογή των νέων μέτρων, αποκαλύπτει το έλλειμμα ενημέρωσης και τη σύγχυση που επικρατεί στη σχολική κοινότητα.

Σήμερα Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας ειδοποίησε τους γονείς ότι δασκάλα στο Β2 Τμήμα βρέθηκε θετική στον ιό και τους ζήτησαν να κάνουν rapid test μέσα στη μέρα. 

Τα παραπάνω ανέφερε γονιός ο οποίος δεν ήξερε που να κάνει το τεστ αφού βρήκε το Κέντρο Υγείας Βάρης κλειστό ενώ το Ασκληπιείο δεν αναλαμβάνει να το κάνει. Παράλληλα δεν είχε ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνει σε σχέση με τα self test.

Ο γονιός πήρε τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ και τον σύστησαν να πάει στο Σύνταγμα, όπου ο ΕΟΔΥ κάνει τέστ για το κοινό…

Στο γονέα προτάθηκε επίσης από το Ασκληπιείο να πάει στη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη όπου λειτουργεί μονάδα του ΕΟΔΥΥ με τη διαφορά ότι αυτό ισχύει για Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο μέχρι τις 15 μ.μ.

Τελικά, αφού δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο, βρήκαν ένα φαρμακείο που έκανε το rapid τεστ επί πληρωμή.

Η ίδια η αντιδήμαρχος Παιδείας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Βασιλική (Βίκυ) Σφήκα δήλωσε ότι «δεν έχουμε κάποια οδηγία η ενημέρωση προς το παρόν που θα γίνονται τα τεστ…..για την διαχείριση κρουσμάτων καλύπτονται από τον νέο κανονισμό που έχει το κάθε σχολείο για τον χειρισμό κρούσματος… Το σχολείο κινήθηκε βάση οδηγιών του ΕΟΔΥ».

 

Δείτε ακόμα

Συνέντευξη Άννας Λεντή: «Παραμένω στην πρώτη γραμμή»

  Συνέντευξη στην Αννα Μπουζιάνη Εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και όλος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *