Κυριακή , 24 Οκτωβρίου 2021

Διόρθωσαν το «λάθος» μετά το «κράξιμο»…

Το παρατσούκλι «Τσιμεντέλλος» έχουν βγάλει κάποιοι για τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Η βασικότερη κριτική που του ασκείται στα social media εκτός από τους χειρισμούς του στο θέμα της Μαρίνας Βουλιαγμένης, αφορά το πράσινο.

Χιουμοριστικό φωτομοντάζ της ομάδας Facebook 3Β ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ που σατυρίζει τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Η ομάδα 3Β ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ στο Facebook έχει δημοσιεύσει κατ’ επανάληψη φωτογραφίες σημείων της πόλης, όπως ήταν πριν και όπως έγιναν μετά επί θητείας του.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν σημαίνουν ότι ο δήμαρχος βγήκε με ένα τσεκούρι να κόψει δένδρα (αν και υπήρξαν και περιπτώσεις αμφιλεγόμενων κοπών) αλλά ότι δεν υπήρξε η κατάλληλη φροντίδα ώστε αυτά τα δένδρα να σωθούν ή ότι όπου αυτά ξεράθηκαν ή αρρώστησαν, δεν δενδροφυτεύτηκαν κατάλληλα φυτά στη θέση τους.

Όταν λοιπόν ένας δήμαρχος έχει τέτοιο ιστορικό σε σχέση με το πράσινο, είναι λογικό μια κακοτεχνία να σημάνει συναγερμό στους δημότες.

Στην οδό Παναγούλη στη Βουλιαγμένη, γίνεται εδώ και μήνες η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων (ή στένεμα του δρόμου-οπως το δει κανείς).

Μία ασυνήθιστη εικόνα τράβηξε την προσοχή των κατοίκων καθώς οι κορμοί μιας σειράς δένδρων καλύφθηκαν με μπετό.

Η «κακοτεχνία» προκάλεσε πλήθος αντιδράσεις στα social media. Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν ήταν το ilovevouliagmeni.gr.

 

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών 3Β Δημήτρης Γεωργιάκος ένιωσε την υποχρέωση να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της κατακραυγής:

«Το χθεσινό ατυχές περιστατικό συνέβη σε μια πεζοδρόμηση. Επαθε βλάβη η μπετονιέρα και έπεσαν σχεδόν 4 κυβικά περισσότερο υγρό μπετόν, το οποίο λόγω ρευστοποιητή απλώθηκε σαν το νερό και ξεπέρασε το ύψος των καλουπιών που προστάτευαν τα δέντρα. Ο ρευστοποιητής χρησιμοποιείται προκειμένου το μπετόν να λειτουργήσει σαν αυτοεπιπεδούμενο και η τελική επιφάνεια του υποστρώματος των πλακών να είναι τελείως επίπεδη, προκειμένου να έχουμε άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση το ιξώδες του μπετόν που πέφτει είναι σαν του νερού, έχοντας ως αποτέλεσμα όταν είναι νωπό να μην δύναται να συλλεχθεί, δημιουργεί όμως μία παντελώς επίπεδη επιφάνεια, που είναι και το ζητούμενο και φαίνεται και στις χθεσινές φωτογραφίες. Θα ήθελα να τονίσω πως δεν ήταν ένα ανθρώπινο λάθος ή αμέλεια, αλλά ένα μηχανικό πρόβλημα ενός βαρέου οχήματος, το οποίο δυστυχώς εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια έγχυσης μπετόν στο πεζοδρόμιο. Σήμερα από τα ξημερώματα και εν όσον το μπετόν που έπεσε γύρω από τα δέντρα είχε στεγνώσει αρκετά, αφαιρέθηκε με μεγάλη προσοχή και επίβλεψη, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν σε κανέναν βαθμό αυτά,, με αποτέλεσμα να τα επαναφέρουμε στην πρότερη κατάσταση. Το έργο όταν θα παραδοθεί θα είναι τέλειο και μόνο τότε θα γίνει η οριστική παραλαβή από τις υπηρεσίες του Δήμου. Εκείνη τη χρονική στιγμή θα μπορούμε να μιλάμε για πιθανές παραλήψεις». 

Η «κακοτεχνία» διορθώθηκε και ο εργολάβος έδωσε με τη σειρά του εξηγήσεις γραπτώς, όπως φαίνεται στην επιστολή που αναδημοσιεύουμε.

Σε όσους θεωρούν ότι «ήταν απλά ένα μικρό λάθος που διορθώθηκε», να τονίσουμε ότι υπάρχει γενικότερα ένα ζήτημα αντίληψης της δημοτικής αρχής σε σχέση με το πράσινο. Δεν είναι τυχαίο που το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε τόσες αντιδράσεις στην πόλη μας.

#ilovevouliagmeni.gr

 

Δείτε ακόμα

Συνέντευξη Άννας Λεντή: «Παραμένω στην πρώτη γραμμή»

  Συνέντευξη στην Αννα Μπουζιάνη Εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και όλος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *