Κυριακή , 23 Ιανουαρίου 2022

Εβδόμη: Η συζήτηση για τη ρύπανση της Μαρίνας Βουλιαγμένης

Έχουμε δει αυτές τις ημέρες εικόνες από την ακτή Βουλιαγμένης, που τα νερά είναι καφετιά. Η αιτιολογία που λένε ορισμένοι ότι οφείλεται στο νοτιά είναι λάθος. Ποτέ με το νοτιά δεν βλέπαμε τέτοια θάλασσα. Τουναντίον γέμιζε χομπίστες με ιστοσανίδες που την όργωναν.

Ερωτήσεις έθεσαν οι σύμβουλοι. Ο Θ. Ματόπουλος αναρωτήθηκε για τα «βυθοκορύματα που βγαίνουν από τη λεκάνη είναι λάσπη, βούρκος, σκουριά, να μας πείτε τι είναι αυτά που θα τοποθετηθούν ανοιχτά του Σαρωνικού, και σιγά σιγά θα έρθουν εδώ. Είχαμε πει ότι τα βυθοκορύματα αυτά είναι ωρολογιακή βόμβα».

Ο δήμαρχος τα αντέκρουσε και μάλιστα τα έβαλε με τους πολίτες που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για την επέκταση της μαρίνας, για το ελικοδρόμιο για την αποψίλωση του πρασίνου και άλλα, τονίζοντας: «ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ελικοδρόμιο».

Σ.Σ. παρεπιπτόντως στην Περιβαλλοντική Μελέτη αλλά και στις οικοδομικές άδειες υφίσταται!

Για την προσφυγή των κατοίκων μίλησε πολύ μειωτικά και σαν να εκπροσωπούσε τον Αστέρα λέγοντας: «αυτές είναι πολιτικές που βλάπτουν την πόλη ή μάλλον επιχειρούν να βλάψουν την πόλη και ωφελούν απλά – πρόσκαιρα – το προφίλ το επαναστατικό και την “επαναστατική γυμναστική” (προσφιλής έκφρασή του) την οποία επιχειρούν κάποιοι συμπολίτες μας για ιδιοτελείς λόγους, αφού σε 22 μήνες έχουμε εκλογές, για ένα θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και το οποίο έργο επιχειρούν να ακυρώσουν για να δημιουργήσουν μόνο προβλήματα στην πόλη».

Συνήγορος του “Αστέρα”!

Kαι συνεχίζει: «Αυτή είναι η διαδικασία της συγκεκριμένης προσπάθειας, η οποία θα απαντηθεί και από το δήμο με ένδικα μέσα(!). Δεν πρόκειται να κρυφτούμε ούτε να μπούμε σε μια λογική να αφήσουμε τον οποιονδήποτε έχει μια αρνητική άποψη, μία τραγική, μικρή, ανθυπομειοψηφία, να σέρνει την πόλη δεξιά κι αριστερά, να την εκθέτει σε ΜΜΕ, για να δημιουργήσει ένα εκλογικό αφήγημα το οποίο πιστεύει ότι σαν κύμα θα βγάλει κάποιους επιτήδειους πολιτευτές και πολιτικάντηδες της περιοχής στον αφρό».

Σ.Σ. Παντού βλέπει αντιπάλους για τον δημαρχιακό θώκο, ο δήμαρχος, καθυβρίζοντας τον όποιον δημότη τολμήσει να εκφράσει διαφορετική άποψη.

 

Πηγή:     εφημερίδα «Εβδόμη» 4 Δεκεμβρίου 2021    /     Αννα Μπουζιάνη

 

Δείτε ακόμα

Πυροβολισμοί έξω από φούρνο στη Βούλα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (22/1), στην Βούλα, καθώς ένας άντρας τραυματίστηκε στη Βούλα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *