Στιγμές αγωνίας έζησαν το απόγευμα του Σαββάτου (15/8) τέσσερις υπήκοοι Ρουμανίας στον Σαρωνικό, όταν το μικρό φουσκωτό (χωρίς μηχανή) στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε σε δυσχερή θέση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού κινητοποιήθηκε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν δυτικά του Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι ριπές του ανέμου και ο κυματισμός παρέσυραν τη λέμβο 2 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Φλεβών.
Στο σημείο έσπευσε αμέσως περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος (ΠΛΣ). Το πλήρωμα εντόπισε το φουσκωτό και περισυνέλλεξε με ασφάλεια και τους τέσσερις επιβαίνοντες, αποτρέποντας τα χειρότερα.
Οι τουρίστες μεταφέρθηκαν σώοι και καλά στην υγεία τους στη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Ωστόσο, η επικίνδυνη θαλάσσια βόλτα τους είχε και συνέχεια στην στεριά, καθώς από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας στη θάλασσα.
Πηγή: notia.gr


