Στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητισμού βρέθηκε η Βάρκιζα από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου, φιλοξενώντας με απόλυτη επιτυχία το «Varkiza 3×3 International Quest 2026» της FIBA, σε μια διοργάνωση που συνδύασε το υψηλό αθλητικό επίπεδο με την τουριστική προβολή της περιοχής.


Για τρεις ημέρες, η Πλατεία Βάρκιζας μετατράπηκε σε ένα εντυπωσιακό γήπεδο μπάσκετ δίπλα στη θάλασσα. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 22 ομάδες από 8 διαφορετικές χώρες και περισσότεροι από 180 αθλητές, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και η νέα γενιά του αθλήματος στις κατηγορίες U15 και U17.
Στον μεγάλο και αμφίρροπο τελικό, η ελβετική Lausanne επικράτησε της λιθουανικής Raudondvaris Hoptrans με σκορ 20–16, σηκώνοντας το τρόπαιο και εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο» για τον επόμενο σταθμό του FIBA 3×3 World Tour στη Μάλαγα.

Σε ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απήχηση του τουρνουά, σημειώνοντας πως οι εικόνες της Βάρκιζας ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από τους συμμετέχοντες.
«Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλουμε να δημιουργούμε μέσα από διοργανώσεις που δίνουν ευκαιρίες στη νέα γενιά, ενισχύουν την τοπική οικονομία και προβάλλουν διεθνώς τον τόπο μας, αποδεικνύοντας ότι ο Δήμος Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης μπορεί να πρωταγωνιστεί και στον αθλητισμό», τόνισε ο κ. Κωνσταντέλλος, δίνοντας το σύνθημα για ακόμα δυναμικότερη συνέχεια.
Πηγή: notia.gr

