Τετάρτη , 22 Σεπτεμβρίου 2021

Πρεμιέρα μόνο για εμβολιασμένους στα μαγαζιά των νοτίων προαστίων

Τα νέα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στα καταστήματα εστίασης των νοτίων προαστίων, τα οποία άνοιξαν τις πόρτες των εσωτερικών τους χώρων για τους εμβολιασμένους και μόνο. Κάναμε μια βόλτα σε μαγαζιά της Βάρκιζας, της Βούλας, της Βάρης και της Γλυφάδας και καταγράφουμε όσα συνέβαιναν το πρωί της Δευτέρας.

Μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι και έξι μήνες πριν είναι προσβάσιμοι οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, ο έλεγχος της βεβαίωσης νόσησης ή εμβολιασμού είναι ευθύνη της επιχείρησης και πρέπει να γίνεται στην είσοδο του καταστήματος, με χρήση της εφαρμογής covid free app, ενώ οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν στο 100% της χωρητικότητάς τους. Τι συνέβη όμως στην πράξη το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου, στα καταστήματα των νοτίων προαστίων;

Η εμπειρία μας σε καταστήματα της Βούλας, της Βάρης, της Βάρκιζας και της Γλυφάδας κατά την πρώτη μέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων τα είχε όλα: Yπήρχε μαγαζί όπου χρειαζόταν όχι μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και η ταυτότητά σου για τη διασταύρωση των στοιχείων πριν την είσοδο στο κατάστημα, ενώ άλλος επιχειρηματίας προτίμησε να μην ανοίξει καθόλου τον εσωτερικό χώρο του καταστήματός του, προκειμένου να μην προχωρήσει στον διαχωρισμό των πελατών – τουλάχιστον όσο ο καιρός ακόμα το επιτρέπει.

«Για την είσοδό σας στον εσωτερικό μας χώρο πρέπει να είστε εμβολιασμένοι» μας τόνισαν σε ζαχαροπλαστείο της Παραλιακής στην περιοχή της Βάρκιζας. Πράγματι, ένας υπάλληλος φρόντιζε να σκανάρει το πιστοποιητικό, για να επιβεβαιώσει ότι είμαστε εμβολιασμένος, ενώ και σε all day bar- restaurant της ίδιας περιοχής ο υπεύθυνος μάς ξεκαθάρισε ότι πρέπει να δείξουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για να μπούμε στο κατάστημα.

Παρόμοια εικόνα και στη Βούλα, όπου οι άνθρωποι του μαγαζιού μας τόνισαν πως «οι ανεμβολίαστοι επιτρέπεται να κάθονται μόνο στον πεζόδρομο ενώ οι εμβολιασμένοι όπου θέλουν». Όπως και στη Βάρκιζα, έπρεπε κάνεις να δείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για να κάτσει σε ένα από τα εσωτερικά τραπεζάκια.

Iδιοκτήτης καφετέριας στη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου, από την άλλη, ανέφερε: «Εμείς ακόμα δεν έχουμε κάνει καμία κίνηση σχετικά με τον διαχωρισμό των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Ακόμα δεν έχουμε βάλει τραπέζια μέσα στο καταστημα, έχουμε μόνο εκτός. Όσο το επιτρέπει ο καιρός θα έχουμε μόνο έξω τον χώρο για όλους, χωρίς να θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία του διαχωρισμού του κόσμου».

Τι γίνεται όμως όταν θέλει κάποιος ανεμβολίαστος να μπει στο εσωτερικό του καταστήματος, για να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα την τουαλέτα; «Το μπάνιο βεβαίως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, πάντα με τη χρήση μάσκας» ανέφεραν οι υπάλληλοι γνωστού μαγαζιού εστίασης που βρίσκεται στην οδό Κύπρου στη Γλυφάδα, τονίζοντας πάντως πως αν πρόκειται για παρέα εμβολιασμένων και ανεμβολιαστων, η μόνη επιλογή ώστε να μην χωριστεί η παρέα είναι να καθίσουν όλοι στον εξωτερικό χώρο.

Όταν, τέλος, προσπαθήσαμε να κάνουμε τηλεφωνική κράτηση σε μπαρ της Γλυφάδας για ένα ποτό απόψε το βράδυ στον εσωτερικό του χώρο, η ευγενέστατη υπάλληλος μας ενημέρωσε πως θα χρειαστούμε όχι μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και την αστυνομική μας ταυτότητα: «Το μαγαζί μας έχει μεγάλο χώρο έξω στην αυλή και το πεζοδρόμιο για όλους. Ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος είναι ανοιχτός για τους εμβολιασμένους με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας».

 

Πηγή:  nou-pou.gr   /   Κείμενο: 

Δείτε ακόμα

«Μίλησε» η Porsche του Mad Clip – Τι έδειξε η αυτοψία

Το ημερολόγιο έγραφε 2 Σεπτεμβρίου όταν ο Mad Clip έχασε τη ζωή του σε τροχαίο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *