Τετάρτη , 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ποδηλατόδρομος 76 χιλιομέτρων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στο παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι τη Βούλα και εν συνεχεία μέχρι το Σούνιο, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γλυφάδα.


Το έργο θα έχει συνολική έκταση περίπου 76 χιλιομέτρων και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι φάσεις του έργου

Θα ξεκινά από το ΣΕΦ, θα συνεχίζει στον φαληρικό όρμο, θα περνά από τη μαρίνα και το πάρκο του Φλοίσβου, την παραλία του Π. Φαλήρου, τη μαρίνα και την παραλία του Αλίμου, την παραλία και τη μαρίνα του Ελληνικού, την παραλία της Γλυφάδας, τα Αστέρια της Γλυφάδας, την παραλία και την πλαζ της Βούλας.

Το αστικό κομμάτι μήκος 22 χιλιομέτρων – από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) ως τη Βούλα – θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ για το υπόλοιπο – δηλαδή ως το Σούνιο – μήκους 48 χιλιομέτρων, προβλέπεται αναμόρφωση της διαδρομής με ενιαία ανάπλαση.

Ανοίγεται η Αθήνα προς την θάλασσα

«Το έργο αυτό έχει μία ξεχωριστή σημασία, διότι σηματοδοτεί και αυτό με τον τρόπο του μία ανάγκη της πόλης της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα», τόνισε ο πρωθυπουργός. Με το έργο αυτό προϋπολογισμού 30 εκατομμύρια ευρώ. εξασφαλίζεται πρόσβαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο για τους πολίτες της Αττικής. Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί θα προχωρήσουν στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης ανάπλασης της περιοχής του παραλιακού μετώπου και των οκτώ παράκτιων δήμων, με το σχέδιο να περιλαμβάνει έργα υποδομών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο, εκτός από πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, περιλαμβάνει χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά και χώρους αναψυχής.

Πηγή: nou-pou.gr / κείμενο: Μάκης Αποστόλου

Δείτε ακόμα

«Μίλησε» η Porsche του Mad Clip – Τι έδειξε η αυτοψία

Το ημερολόγιο έγραφε 2 Σεπτεμβρίου όταν ο Mad Clip έχασε τη ζωή του σε τροχαίο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *