Κυριακή , 23 Ιανουαρίου 2022

Καταγγελία για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Ασκληπιείου Βούλας – Έκτακτη Γενική Συνέλευση σωματείου εργαζομένων

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, καταγγέλλει πως η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να ξεπουλήσει δύο νοσοκομεία του ΕΣΥ, που βρίσκονται σε οικόπεδα – φιλέτα ιδιοκτησίας ιδρύματος ΕΕΣ : τον “Ερυθρό Σταυρό” και το “Ασκληπιείο” Βούλας.

Ειδικότερα ανέφερε ότι η διοίκηση του Ασκληπιείου γνωστοποίησε στους υγειονομικούς εκεί πως είναι σε διαβούλευση με ξένους επενδυτικούς ομίλους (Ελβετίας) για πλήρη ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ και πως ήδη φιλμάρει σχετικό “διαφημιστικό” βίντεο για να το στείλει στους “επενδυτές”.

Στο πλαίσιο αυτό, το σωματείο εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του την Πέμπτη 20 Μαΐου, ώρα 12 μ.μ. στο παρακείμενο αμφιθέατρο.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι από καιρό επισημάνσεις μας πως η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να ξεπουλήσει και να ξεφορτωθεί τα δυο νοσοκομεία του ΕΣΥ που βρίσκονται σε οικόπεδα – φιλέτα ιδιοκτησίας ιδρύματος ΕΕΣ : τον “Ερυθρό Σταυρό” και το “Ασκληπιείο” Βούλας.

Προχθές 14/5/21 ο αν. υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εξήγγειλε χρονοδιάγραμμα επανόδου σε κανονική λειτουργία για Θριάσιο και Σισμανόγλειο όμως απέφυγε να πει έστω μια λέξη για τον Ερυθρό Σταυρό που βρίσκεται στα πρόθυρα λειτουργικής διάλυσης. Ταυτόχρονα η διοίκηση του Ασκληπιείου αποκάλυψε στους εκεί υγειονομικούς πως είναι σε διαβούλευση με ξένους επενδυτικούς ομίλους (Ελβετίας) για πλήρη ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ και πως ήδη φιλμάρει σχετικό “διαφημιστικό” βίντεο για να το στείλει στους “επενδυτές”.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο εκποίησης των δυο νοσοκομείων χρονολογείται από την κυβέρνηση ΓΑΠ του 1ου μνημονίου (ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ Άδωνι, Βορίδη, Πλεύρη – Ντόρας) και τώρα ξαναέρχεται ενεργά στο προσκήνιο από την σημερινή κυβέρνηση πολιτική συμμαχία Μητσοτακέϊκου – Λαμογιοσημιτιστάν. Ενεργό συμμετοχή στο κόλπο έχουν κάποιοι λίγοι αρχιδιευθυντές πρασινογάλαζοι ιατροί που είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί κι έχουν ήδη πιάσει στασίδι σε γνωστά ιδιωτικά θεραπευτήρια ή είναι στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης κι έχουν έτοιμο αυτό το στασίδι κάνοντας από τώρα άγρα πελατείας. Οι παραπάνω σε συνεργασία με τις διοικήσεις των 2 νοσοκομείων και με διάφορους “χορηγούς” έχουν μετατρέψει σε μαριονέττες τους τις ηγεσίες των νοσοκομειακών συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που το βουλώνουν τελείως για τις εξελίξεις τόσο στον Ερυθρό όσο και στο Ασκληπιείο.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο όπως είχαν κάνει και το 2011 και το 2013. Αν νομίζουν πως επειδή έχουν στο τσεπάκι τους την πρασινογάλαζη ταχασυνδικαλιστική γραφειοκρατική ξεπουλημένη σαπίλα θα κάνουν ό,τι γουστάρουν σε βάρος της δημόσιας υγείας, είναι πολύ βαθιά γελασμένοι.

Δείτε ακόμα

Πυροβολισμοί έξω από φούρνο στη Βούλα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (22/1), στην Βούλα, καθώς ένας άντρας τραυματίστηκε στη Βούλα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *