Κυριακή , 5 Δεκεμβρίου 2021

Ελικόπτερα μέσα στον κόλπο της Βουλιαγμένης!

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε στο ilovevouliagmeni.gr για το θέμα ο φίλος της σελίδας μας στο fb και κάτοικος Βουλιαγμένης κύριος Σάββας Κοντός, τονίζοντας κάποια βασικά σημεία, όσων λέγονται εδώ και καιρό από αρκετούς κατοίκους για την επέκταση της μαρίνας Βουλιαγμένης και τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον για το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

 

Η υπάρχουσα παλαιά εγκατάσταση ελικοδρομίου εντός του «Αστέρα Βουλιαγμένης»

 

Εμείς οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε τα ερωτήματα αυτά, όσο υπερβολικά μπορεί και να ακούγονται σε κάποιους, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που έρχονται για τον πανέμορφο όρμο της Βουλιαγμένης θα αρχίσουν να είναι με ορατές τις συνέπειες, σε λίγα χρόνια από τώρα.

 
1) Τι θα γίνει εάν πέσει ένα ελικόπτερο μέσα στον κόλπο, όταν το ελικοδρόμιο θα είναι τοποθετημένο στη μέση του κόλπου?
 
Τι κίνδυνοι υπάρχουν εάν υπάρξουν διαρροές καυσίμων ή και έκρηξη κατά την πτώση?
 
Προ μερικών μηνών στην περιοχή Πόρου έπεσε ιδιωτικό ελικόπτερο.
 
2) Γιατί χρειάζεται να φτιαχτεί ελικοδρόμιο στην μέση του κόλπου, όταν σε απόσταση 200μ – 300μ υπάρχει ήδη κατεστραμμένο περιβάλλον από το ελικοδρόμιο που υπάρχει εδώ και χρόνια μέσα στην έκταση του ξενοδοχείου του Αστέρα.
 
Γιατί χρειάζεται να μπαζωθεί τώρα και η θάλασσα? και επί της ουσίας η Μαρίνα να καλύπτει το μισό πλάτος του κόλπου της Βουλιαγμένης?
Αυτή την στιγμή η Μαρίνα εκτείνεται εντός της θάλασσας σε μήκος περίπου 300μ από την ευθεία που ενώνει την Μαρίνα με την απέναντι ακτή (1.06 χλμ περίπου το συνολικό μήκος).
 
 
Με την επέκταση θα καλύπτει 500μ (την μισή απόσταση) Όπως όλοι γνωρίζουν αυτό θα εμποδίσει τα υπόγεια ρεύματα που έχουν ροή από την λίμνη Βουλιαγμένης προς την πλαζ, και από την πλαζ προς τον ΝΟΒ, την Μαρίνα και την έξοδο του κόλπου.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «χαβούζα» στην πλαζ απέναντι από τον Αστέρα όπου συγκεντρώνεται η άμμος που δεν μπορεί να διαφύγει και παράλληλα δημιουργεί στασιμότητα των νερών και μόλυνση. Σχεδόν κάθε χρόνο οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ στο συγκεκριμένο σημείο δείχνουν νερά μη κατάλληλα για κολύμβηση.
 
 
3) Γιατί η Μαρίνα θα επεκταθεί κατά 10μ σε πλάτος στην ευθεία από το Moorings?
 
Ένας ισχυρισμός είναι “για να μην βρέχονται τα σκάφη όταν έχει νοτιάδες”. Αυτό μπορεί να γίνει με πολύ πιο απλές λύσεις, με την τοποθέτηση διακριτικών και διάφανων πλεξιγκλάς (παρομοίων με αυτά που υπάρχουν στην πισίνα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης) στην υπάρχουσα κατασκευή.
Θα χτιστούν καφέ και άλλα μαγαζιά στην επέκταση κατά πλάτος της προβλήτας?
 
 
 
Οι μελετητές ισχυρίστηκαν ότι είναι στα “όρια που προβλέπει ο νόμος και δικαιούται η Μαρίνα”. Το οποίο μπορεί να ευσταθεί. Αλλά ο νόμος μπορεί να αλλάξει για να προστατεύσει αισθητικά και περιβαλλοντικά την περιοχή.
 
 
Όπως άλλαξε το προεδρικό διάταγμα του 2004 που προστάτευε την Μαρίνα και δεν επέτρεπε καμία περαιτέρω δόμηση από την ήδη υπάρχουσα, με αυτό του 2019 προς το ανάποδο.
 
Γιατί δεν γίνεται προσπάθεια από τον δήμο και την κυβέρνηση να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα του 2019 που επιτρέπει όλες τις προεκτάσεις κατά πλάτος, κατά μήκος και καθ’ ύψος? και να επανέρθει το πρωτύτερο Π.Δ του 2004?
 
Έτσι ώστε να διατηρηθεί η υπάρχουσα ισορροπία με το φυσικό περιβάλλον η οποία ορθά είχε σχεδιαστεί και προβλεφθεί αξιοποιώντας τα υπάρχοντα φυσικά στοιχεία (όπως η μικρή βραχονησίδα στο τελείωμα της Μαρίνας)
 
Διαβάστε εδώ τις εξελίξεις για την μαρίνα: https://ilovevouliagmeni.gr/ypegrafi-i-koini-ypourgiki…/

 

 

 

 

Δείτε ακόμα

Μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο στο Casanova στη Βουλιαγμένη

Μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο εγκαινιάζει από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και από τις 9 το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *