Κυριακή , 24 Οκτωβρίου 2021

Εισαγγελέας για τη ρύπανση του Πειραιά, αδιαφορία για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης

 

Ενώ στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, οι ρυπογόνες εργασίες μετατροπής σε λιμάνι, συνεχίζονται κανονικά βάσει περιβαλλοντικής μελέτης «κομμένης και ραμμένης στα μέτρα» της Four Seasons Astir Palace Βουλιαγμένης, στον Πειραιά, οι καταγγελίες κατοίκων και φορέων της πόλης για ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής Πειραιά κατά της πανίσχυρης εταιρίας Cosco.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ είχαμε αναφερθεί στη σκληρή στάση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη εναντίον των μεγαλοεπενδυτών, ο οποίος σε αντίθεση με τον ομόλογο του στα 3Β, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο που αποδέχτηκε πλήρως το σχέδιο για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης, δεν δίστασε να απορρίψει την περιβαλλοντική μελέτη για τις εργασίες της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Τα «Όχι» του Μώραλη και τα «Ναι» του Κωνσταντέλλου

 

Αυτή τη φορά, η αντίδραση προήλθε από το κοινοτικό συμβούλιο του Πειραιά, που λειτούργησε βέβαια όχι σαν αυτό της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το οποίο όπως φαίνεται έχει μόνο διακοσμητικό ρόλο και λειτουργεί τελικά ως όργανο εφαρμογής των αποφάσεων της σημερινής δημοτικής αρχής. 

 

Εισαγγελική έρευνα για το έγκλημα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

 

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελική Αρχή Πειραιά εξαιτίας των ρυπογόνων εργασιών που εκτελούνται από την κινεζική Cosco που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου της Α΄ δημοτικής κοινότητας Πειραιά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας , του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των μνημείων της Πειραϊκής.

Ειδικότερα, η τοπική κοινότητα ζητά να σταματήσει η διαρκής ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος από τα βαρέα μέταλλα των βυθοκορημάτων που μεταφέρονται καθημερινά στην Πειραϊκή από την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ρυπαίνουν τη θάλασσα και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

C89337FC 78BD 4BA8 89A4 B93B65BEFDD2
Επίσης, οι κάτοικοι ζητούν να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία από τα βυθοκορήματα τα οποία καθημερινά διασπείρονται στην θάλασσα και στον αέρα και κατά συνέπεια εισπνέονται από τους λουόμενους της παραλίας της Σχολής Δοκίμων και της Πειραϊκής ακτογραμμής, από τους κατοίκους, από τους επισκέπτες των καταστημάτων εστίασης από τους μαθητές του 54ου Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τις επικίνδυνες εργασίες.

Ήδη οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας Αττικής διαπίστωσαν μετά από αυτοψία την σωρεία των παραβάσεων προ τριμήνου.

Ο Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ξεκίνησε η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων από την πταισματοδίκη Πειραιά.

8823D1C3 359E 47B2 BFBB BF4DCFB63C77

Πηγή:  https://www.newsbreak.gr/dikaiosyni

Δείτε ακόμα

Συνέντευξη Άννας Λεντή: «Παραμένω στην πρώτη γραμμή»

  Συνέντευξη στην Αννα Μπουζιάνη Εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και όλος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *