Κυριακή , 23 Ιανουαρίου 2022

Άρθρο Βασίλη Σιαμέτη (Δ.Ε. Βάρης): «H καλή πρόθεση δεν είναι αδυναμία»

Υπάρχει μια άποψη –εσφαλμένη κατά τη γνώμη μου– ότι καλή αντιπολίτευση είναι αυτή που λέει και ψηφίζει σε όλα ΟΧΙ. Αυτή την πρακτική δεν την ακολούθησα ποτέ και δεν θα την ακολουθήσω.

Είμαι όμως υποχρεωμένος να είμαι καχύποπτος, όχι μόνον επειδή γνωρίζω το: «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», αλλά διότι η πρακτική της Δημ. Παράταξης που άρχει τον Δήμο 3Β είναι μονίμως πρακτική Δούρειου Ίππου.

Στην αρχή, τους πρώτους δύο μήνες, θεώρησα υποχρέωσή μου να δείξω πνεύμα συναίνεσης. Πολύ γρήγορα όμως με «ενημέρωσαν» με τον τρόπο τους ότι δεν τους χρειάζεται, ούτε η συναίνεση ούτε καν η γνώμη μου. Την καλή μου πρόθεση την εξέλαβαν ως αδυναμία καταφέρνοντας μόνο να με μετατρέψουν από αντίπαλο των προβλημάτων του τόπου και σε δικό τους αντίπαλο.

Οφείλω να διευκρινίσω ότι υπάρχουν στην παράταξη του κου Γρ. Κωνσταντέλλου και κάποια άτομα που εκτιμώ, διατηρώ επαφή και φιλία και με ενημερώνουν για κάποια θέματα που δεν θα μπορούσα να αντιληφθώ εύκολα. Τους ευχαριστώ και υπόσχομαι ότι δεν θα τους εκθέσω ποτέ.

Ήμουν πάντα έτοιμος να χειροκροτήσω όποιο καλό αποφασιζόταν ή γινόταν για τον τόπο και πίσω του δεν κρυβόταν κάτι επιζήμιο, δυστυχώς ΜΑΤΑΙΑ.

Κάποιος φίλος γεμάτος απορία με ρώτησε πού βρίσκω τα θέματα και γράφω κάθε εβδομάδα, και μάλιστα διαφορετικά και χωρίς να με διαψεύσει κανείς τους. Τα θέματα μού τα προσφέρουν με πολύ απλοχεριά οι ίδιοι, «η πλειοψηφία» όσον αφορά γα τη διάψευση θα προτιμούσα να ρωτήσει τους ίδιους.

Η δική μου άποψη είναι ότι πρώτον αδυνατούν γιατί γράφω την ΑΛΗΘΕΙΑ με πυξίδα το συμφέρον του τόπου, και δεύτερον γνωρίζουν ότι ανήκω στα παράξενα μέταλλα: Όσο περισσότερο το θερμαίνεις τόσο σκληρότερο γίνεται. Είναι βέβαιο ότι στην αρχή περίμεναν ότι θα κουραστώ και θα εγκαταλείψω τον αγώνα μου, έχοντας εις βάρος μου και το πρόβλημα υγείας, παράλληλα περίμεναν ότι θα εξαντληθεί η περίοδος φιλοξενίας από την Δημοκρατική, Μαχητική και Φιλόξενη εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ.

Ένας άλλος λόγος ή πληροφορία «από μέσα» από την παράταξη του Δημάρχου είναι ότι έχει επιβληθεί σε όλους απαγορευτικό. Γι’ αυτό δεν γράφουν γενικά και όχι μόνο για μένα, ούτε στον Τύπο ούτε στο διαδίκτυο.

Κάποιες κυρίες «εξωσχολικές» έκαναν μία μικρή προσπάθεια αλλά πολύ γρήγορα αντελήφθησαν ή τις ενημέρωσαν ότι κατηγορώντας ή εγκαλώντας εμένα για την κατάντια του δήμου Βάρης πριν την ενοποίηση κατηγορούσαν την παραταξή τους. Ο Λόγος, εκεί βρίσκονται οι δημοτικοί σύμβουλοι με τον «βεβαρημένο «παρελθόν», εγώ απλά τις άφησα να εκτεθούν.

 

«Η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα» Βίας ο Πριηνεύς

 

ΥΓ. Το δικαίωμα να εκφράζω την άποψή μου είναι ΙΕΡΟ και δεν το διαπραγματεύομαι με κανέναν και για τίποτα. Η κριτική ευπρόσδεκτη ακόμα και όταν είναι κακοπροαίρετη. Εγώ τολμώ, εσύ αποφασίζεις.

 

――――――――

* Ο Βασίλης Σιαμέτης είναι ανεξάρτητος τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Βάρης.

Πηγή:  εφημερίδα «Εβδόμη», 15.01.2022

Δείτε ακόμα

Πυροβολισμοί έξω από φούρνο στη Βούλα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (22/1), στην Βούλα, καθώς ένας άντρας τραυματίστηκε στη Βούλα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *