Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον ΝΟΒ στην Α1 Γυναικών – Δεύτερος στη βαθμολογία, ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό.
Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (ΝΟΒ), επικρατώντας με το ευρύ 19-6 της ΠΕΚΕ Βροντάδου Χίου, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Water Polo League Γυναικών (Α1 Εθνική Κατηγορία), με τη Βουλιαγμένη να παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Κωνσταντίνου Χατζηδάκη δυσκολεύτηκε μόνο στην πρώτη περίοδο, όταν οι φιλοξενούμενες από τη Χίο κατάφεραν να διατηρήσουν την ισορροπία στο σκορ (2-2). Από το δεύτερο οκτάλεπτο, ωστόσο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε ολοκληρωτικά. Οι αθλήτριες της Βουλιαγμένης αύξησαν την πίεση στην άμυνα, περιόρισαν τις επιθετικές πρωτοβουλίες της αντιπάλου και σημείωσαν έξι αναπάντητα γκολ, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με προβάδισμα 8-2.
Η υπεροχή του ΝΟΒ συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, με επιμέρους σκορ 5-1, ανεβάζοντας τη διαφορά στα δέκα τέρματα (13-3). Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Βουλιαγμένη διατήρησε τον επιθετικό της ρυθμό, πετυχαίνοντας ακόμη έξι γκολ και διαμορφώνοντας το τελικό 19-6.
Πρώτη σκόρερ των νικητριών ήταν η αρχηγός Έλενα Ξενάκη, με τέσσερα γκολ, ενώ τρία τέρματα σημείωσε η Νεφέλη Κρασσά. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά της Ολλανδής διεθνούς Μπέντε Ρόγκε, η οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της με τη Βουλιαγμένη, πετυχαίνοντας δύο γκολ.
Για την ΠΕΚΕ Βροντάδου, η οποία παραμένει χωρίς βαθμό μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ξεχώρισε η Γιοβάνα Ράντονιτς με τρία τέρματα.
Η Βουλιαγμένη είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με εντός έδρας νίκη 14-10 επί του Εθνικού Πειραιά, ενώ στη δεύτερη αγωνιστική επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ με 22-12. Με συνολικό απολογισμό 55 γκολ υπέρ και 28 κατά, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με εννέα βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός, ο οποίος προηγείται χάρη στη μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων.
Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του ΝΟΒ είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στις 16:00, όταν θα υποδεχθεί στο κολυμβητήριο του Λαιμού τη Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (ΝΕΠ), για την 4η αγωνιστική. Η ομάδα της Πάτρας βρίσκεται στην όγδοη θέση με τρεις βαθμούς, έχοντας μία νίκη και δύο ήττες.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-0, 5-1, 6-3.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΝΟ Βουλιαγμένης (Κωνσταντίνος Χατζηδάκης): Κατσούλη, Κουτσάντα, Ελμισιάν 2, Ανδρεάδη 2, Καπετοπούλου 1, Ξενάκη 4, Φουντωτού 2, Κρασσά 3, Μπουλούκη 1, Ρόγκε 2, Μουλχάουζεν 2, Αγγελίδη, Καρύτσα, Φουράκη, Ανδριανάκη.

ΠΕΚΕ Βροντάδου (Κωνσταντίνος Κώστας): Λέκκου, Κολιτσοπούλου, Κραβαρίτη 1, Κολοβού, Φελλά 1, Αδάμη, Ράντονιτς 3, Μπελέγρη, Μανιάτη, Πετεινάτου, Μαστροκάλου 1, Κωτσάκη.
Διαιτητές: Αλεξάνδρα-Κυριακή Παπαδάκη, Χρήστος Χρονόπουλος.
Βαθμολογία Water Polo League Γυναικών 2026-2027
Μετά τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής, 12 Οκτωβρίου 2026
| Θέση | Ομάδα | Αγ. | Γκολ | Βαθ. |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Ολυμπιακός | 3 | 76-22 | 9 |
| 2 | ΝΟ Βουλιαγμένης | 3 | 55-28 | 9 |
| 3 | Πανιώνιος | 3 | 41-21 | 7 |
| 4 | Άλιμος ΝΑΣ | 3 | 48-39 | 6 |
| 5 | ΠΑΟΚ | 3 | 40-42 | 6 |
| 6 | ΝΟ Χανίων | 3 | 31-33 | 4 |
| 7 | Εθνικός Πειραιά | 2 | 26-27 | 3 |
| 8 | ΝΕ Πατρών | 3 | 40-39 | 3 |
| 9 | ΑΝΟ Γλυφάδας | 2 | 21-32 | 3 |
| 10 | ΓΣ Ηλιούπολης | 3 | 27-54 | 0 |
| 11 | ΠΕΚΕ Βροντάδου | 3 | 21-48 | 0 |
| 12 | ΝΟ Λάρισας | 3 | 14-55 | 0 |
Σημείωση: Ο Εθνικός Πειραιά και ο ΑΝΟ Γλυφάδας έχουν έναν αγώνα λιγότερο. Η μεταξύ τους αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.
Πηγές και φωτογραφίες του αγώνα

