Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Μουλάς, Chief Commercial Officer, Residential της Lamda Development, μιλώντας στο πλαίσιο του Athens Riviera Summit 2025, μέχρι σήμερα περίπου 17.000 ενδιαφερόμενοι από 110 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις κατοικίες στο Ελληνικό, με το παραλιακό μέτωπο να είναι ήδη πλήρως sold out.
Με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων, επενδυτών και ηγετών της αγοράς από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ και άλλες περιοχές στρατηγικού ενδιαφέροντος, ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Athens Riviera Summit 2025 στα Αστέρια Γλυφάδας (1–3 Οκτωβρίου).
Μιλώντας στο πλαίσιο του Summit, ο Αλέξανδρος Μουλάς, Chief Commercial Officer, Residential της Lamda Development, τόνισε ότι μέχρι σήμερα περίπου 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από περισσότερες από 110 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις κατοικίες στο Ελληνικό. Όπως ανέφερε, η ζήτηση έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με το παραλιακό μέτωπο να είναι πλέον πλήρως sold out.
Σχετικά με τις τιμές, σημείωσε ότι οι κατοικίες κινούνται από 7.000 έως και 13.700 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σε projects όπως το Park Rise φτάνουν ακόμη υψηλότερα.
Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι μέχρι το 2028 αναμένεται η ολοκλήρωση 2.000 κατοικιών, εκ των οποίων οι 1.500 ανήκουν στη Lamda και οι υπόλοιπες σε συνεργάτες της. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 47% των αγοραστών βλέπει τις κατοικίες ως επενδυτική τοποθέτηση με αποδόσεις 5%-7%, ενώ το 29% τις επιλέγει για πρώτη κατοικία.
Ιδιαίτερη ζήτηση καταγράφεται για διαμερίσματα δύο και τριών δωματίων, ενώ, όπως επεσήμανε, η Lamda θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες facility management, ενισχύοντας την προστιθέμενη αξία και τον premium χαρακτήρα του έργου.
Τέλος, ο κ. Μουλάς παρουσίασε τη νέα «γειτονιά» που θα δημιουργηθεί στην ανατολική πλευρά της έκτασης. Το East Village, όπως είπε, θα περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες υψηλής αισθητικής με υπηρεσίες και υποδομές που παραπέμπουν σε resort και αναμένεται να παραδοθεί έως το τέλος του 2028.
Πηγή: noupou.gr