Η ιστορία μοιάζει κινηματογραφική και παραπέμπει σε αστυνομικές ταινίες του Χόλιγουντ. Ενας 24χρονος -γόνος καλής οικογένειας από τη Βούλα– συνελήφθη από το ελληνικό FBI καθώς παρακολουθούσε για μήνες γνωστό επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης προκειμένου να τον ληστέψει, ενώ παράλληλα διακινούσε ναρκωτικά στα νότια προάστια, διέπραττε ληστείες και κλοπές.
Μάλιστα είχε περάσει το κατώφλι της Ασφάλειας αρκετές φορές τα τελευταία 10 χρόνια, αφού ο “Δ” (όπως ήταν το παρατσούκλι του) είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στα 15 του χρόνια.
Τότε ειχε σκηνοθέτησει απαγωγή σε βάρος του προκειμένου να εισπράξει λύτρα από τον ευκατάστατο πατέρα του. Λίγα χρόνια αργότερα συνελήφθη γιατί κατείχε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, για κλοπές, ληστείες ενώ τον περασμένο Ιούνιο πιάστηκε να κυκλοφορεί στη Γλυφάδα έχοντας στην κατοχή του ένα σπρέι πιπεριού.
Η πληροφορία
Στη Δίωξη Ναρκωτικών περιήλθε πληροφορία για ημεδαπό άνδρα, με μικρό όνομα «Δ», ο οποίος δραστηριοποιείται πέραν των ληστειών και κλοπών και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων της Αττικής και διαμένει στη Βούλα.
Από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας διερευνήθηκε η πληροφορία και πρωινές ώρες της Τρίτης επιτηρήθηκε η οικία στη Βούλα από όπου περί ώρας 08:30 εξήλθε ο “Δ”, επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα και ακινητοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Αθηναϊδος, στη Βούλα.
Κατά την ακινητοποίηση του ο 24χρονος απωθούσε και έσπρωχνε με τα χέρια και τα πόδια του τους αστυνομικούς, με προφανή σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο και την ενδεχόμενη σύλληψή του.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε:
• Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, μάρκας Apple,
• Ένα κλειδί οχήματος, το οποίο θέτει σε λειτουργία το κλεμμένο αυτοκίνητο
Στην έρευνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, που διενεργήθηκε στην οικία του στην Βούλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ,
• Δύο μπλούζες με το έμβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας,
• Δύο ζευγάρια γάντια εργασίας, χρώματος μαύρου,
• Ένα ζεύγος χειροπέδες, χρώματος μαύρου,
• Δύο καπέλα, τύπου jockey, χρώματος μαύρου,
• Ένα εργαλείο θραύσης κρυστάλλων, χρώματος πορτοκαλί και
• Δύο πακέτα γάντια μίας χρήσεως.

Στην πυλωτή της οικίας του κατηγορουμένου στη Βούλα εντοπίστηκε σταθμευμένο το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας LAND ROVER, μοντέλου RANGE ROVER SPORT, χρώματος μαύρου, το οποίο είχε κλέψει από το Χαλάνδρι στις 28 Απριλίου. Αναφορικά με την πινακίδα κυκλοφορίας που έφερε το όχημα κατά την κατάσχεσή του, διαπιστώθηκε ότι την 25-06-2025 δηλώθηκε απώλεια από τον κάτοχο του οχήματος.
Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Πέντε καπέλα, τύπου jockey, εκ των οποίων τα τέσσερα μαύρα και το ένα μπεζ,
• Ένα ζευγάρι μαύρα γάντια εργασίας,
• Ένας λοστός, χρώματος κίτρινου,
• Πλήθος tire up και
• Ένα υφασμάτινο περιλαίμιο.
Η παρακολούθηση του επιχειρηματία
Από την περεταίρω έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά της Ζωής & της Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι ο 24χρονος μαζί με άγνωστο συνεργό του από το μήνα Απρίλιο του έτους 2025 παρακολουθούσαν τον 43χρονο επιχειρηματία γνωρίζοντας την οικονομική του επιφάνεια με προφανή σκοπό την κλοπή ή ληστεία σε βάρος του.
Κατά την απολογία του ο δράστης ομολόγησε την αποδοχή του κλεμμένου οχήματος, πινακίδας και ότι παρακολουθούσε τον επιχειρηματία μαζί με τον συνεργό του. Πηγή: newit.gr
Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:
Η “απαγωγή” στα 15
Ο νεαρός είναι σεσημασμένος για διακεκριμένες κλοπές, ληστείες, πλαστογραφίες των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Στα 15 του χρόνια είχε σκηνοθετήσει απαγωγή σε βάρος του προκειμένου να πάρει από τον πατέρα του λύτρα!
Άρθρα εκείνης της περιόδου μιλούσαν για την απίστευτη ανατροπή που πήρε αυτή η πρωτοφανής υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα.
«”Μαϊμού” η απαγωγή του 15χρονου – Ο ίδιος σκηνοθέτησε την απαγωγή του! Το έστησε μαζί με δυο φίλους του για να πάρουν τα χρήματα και να περνούν καλά…, όπως είπαν στους αστυνομικούς. Η πολύκροτη υπόθεση της «απαγωγής» του μαθητή, ο οποίος ήταν γιος γνωστού γιατρού της περιοχής, είχε συγκλονίσει όλο το Πανελλήνιο, τον περασμένο Μάιο».
Όλα έγιναν τον Μάιο του 2015. Ο τότε 15χρονος μαθητής έφυγε από το σπίτι του για να πάει στο φροντιστήριο και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.
Στους αστυνομικούς είχε πει ότι ξαφνικά ένα λευκό βαν με δύο μελαψούς άνδρες σταμάτησε δίπλα του και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε δεμένος, φιμωμένος και με κλειστά μάτια.
Έντρομοι οι γονείς έκαναν έκκληση να βρεθεί το παιδί τους δηλώνοντας πρόθυμοι να πληρώσουν τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς.
Οι απαγωγείς ζήτησαν 200.000 ευρώ από τους γονείς. Όταν οι γονείς τους είπαν ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα που ζητούν, οι απαγωγείς σταδιακά άρχισαν να ζητάνε όλο και λιγότερα πέφτοντας στις 20.000 ευρώ και τελικά στις 12.000 ευρώ. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν δόθηκαν τελικά τα λύτρα ή αν απελευθέρωσαν τον μαθητή γιατί κατάλαβαν ότι η αστυνομία είχε μπει στο παιχνίδι, προσθέτει το ίδιο ρεπορτάζ.
Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη υπόθεση. Ο 15χρονος επέμενε στην ιστορία του για μήνες αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να ομολογήσει την σκηνοθετημένη απαγωγή του, όταν έπεσε σε αντιφάσεις.
Πηγή: notia.gr