Τι προβλέπει η σύμβαση που μόλις υπεγράφη μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ – Τι μίσθωμα καταβάλλεται για το συγκρότημα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το Riviera Coast – Ποια είναι τα σχέδια του Δήμου για το νέο Δημαρχείο.
Ανοιχτή παραμένει η διαδικασία μεταστέγασης του δημαρχείου σε νέο κτίριο μελλοντικά, παρά την ανανέωση της παραχώρησης της έκτασης όπου στεγάζεται το σημερινό δημαρχιακό μέγαρο στη Βούλα για 25 χρόνια, μετά από σύμβαση που υπεγράφη με την ΕΤΑΔ.
Στο ερώτημα κατά πόσο εγκαταλείπονται ή όχι τα σχέδια από πλευράς του Δήμου για μεταφορά του δημαρχείου σε νέα ιδιόκτητη έκταση, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι κατηγορηματικός: «Δεν εγκαταλείπεται ο σχεδιασμός για το νέο δημαρχείο. Η παρούσα επέκταση της μίσθωσης στον υφιστάμενο χώρο, δεν αφορά αποκλειστικά τη χρήση δημαρχείου, αλλά για δημοτική εγκατάσταση».
«Μακροπρόθεσμο σχέδιο, το οποίο πιθανότατα θα ολοκληρωθεί από μελλοντική δημοτική αρχή»
Όπως επισημαίνει ο κύριος Κωνσταντέλλος, αυτή τη στιγμή ο δήμος προχωράει σε διαδικασίες για την εξαγορά οικοπέδου στα Πηγαδάκια, ούτως ώστε να δημιουργηθεί εκεί το δημαρχείο μελλοντικά. Ωστόσο πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, όπως επισημαίνει. «Δεν είμαι βέβαιος ότι θα προλάβουμε εμείς να κατασκευάσουμε το νέο κτίριο δημαρχείου ως δημοτική αρχή. Το πιθανότερο είναι ότι η ολοκλήρωση του έργου θα ολοκληρωθεί από κάποια μελλοντική δημοτική αρχή. Εμείς αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι να διασφαλίσουμε τον χώρο για το νέο δημαρχείο. Ταυτόχρονα, θα αναζητήσουμε πηγές χρηματοδότησης, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατασκευή του. Διότι για να δημιουργηθεί ένα νέο δημαρχείο, μπορεί να απαιτηθούν ακόμα και 20 εκατομμύρια ευρώ. Επί του παρόντος εξασφαλίζουμε τα χρήματα για να αγοράσουμε τη γη, έκτασης 18 στρεμμάτων. Από αυτή την έκταση το δημαρχείο θα καταλάβει περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα και στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθεί άλσος και πάρκο για τους πολίτες. Στο νέο δημαρχείο είναι προγραμματισμένο να υφίσταται και ένα μικρό συνεδριακό κέντρο, το οποίο θα είναι υπόσκαφο και δεν θα είναι ορατό από τη γη. Θα πρόκειται για μία συνεδριακή εγκατάσταση 1.200 θέσεων».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, το υφιστάμενο δημαρχείο θα φιλοξενεί τη δημοτική αρχή για αρκετά ακόμα χρόνια. «Είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο οραματικό σχέδιο, το οποίο δεν αφήνουμε στην τύχη του. Γι’ αυτό και ήδη προχωράμε στη εξασφάλιση των πόρων για την αγορά του. Η έκταση των 18 στρεμμάτων στα Πηγαδάκια ανήκει σε 24 διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Η εν λόγω περιοχή είναι εκτός σχεδίου, ωστόσο με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο θα χαρακτηριστεί ως κοινωφελής ζώνη, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενηθεί ο χώρος διοίκησης και ο χώρος πολιτισμού και το υπόλοιπο να αποτελέσει χώρο πρασίνου και αναψυχής».
Τι προβλέπεται από τη σύμβαση ανανέωσης της έκτασης με την ΕΤΑΔ
Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση για το σημερινό δημαρχείο που υπεγράφη με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, αφορά συνολικά την εκμίσθωση έκτασης εμβαδού 14.758,03 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει εκτός από το Δημαρχείο, το Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» και το παρακείμενο καφέ – εστιατόριο, Riviera Coast (πρώην Vive Mar), το οποίο διαχειρίζεται ο όμιλος Σταθοκωστόπουλου. Το σύνολο του μισθώματος καλύπτεται από το Vive Mar, ενώ τμήμα αυτού θα καταβάλλεται στον δήμο.
To μίσθωμα που καταβάλλεται για το κτιριακό συγκρότημα δημαρχείου – Vive Mar
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται η χρήση με ευθύνη, μέριμνα και δαπάνες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης της εξυπηρέτησης των κτιριακών αναγκών του (δημαρχείο-πολιτιστικό κέντρο), όπου θα εξακολουθεί να στεγάζεται σε αυτά καθώς και η εκμετάλλευση του συνόλου της υπό μίσθωση έκτασης, στο πλαίσιο της οποίας καλείται να υλοποιήσει μια σειρά έργων για την ομαλή λειτουργία όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων. Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο υλοποιούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του δημαρχείου, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κύριος Κωνσταντέλλος στο NouPou.
Ως προς το μίσθωμα που καταβάλλεται για το σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο συμπεριλαμβάνει και το Riviera Coast, σύμφωνα με το τελευταίο χρηματικό ένταλμα πληρωμής από πλευράς του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης προς την ΕΤΑΔ για τον Δεκέμβριο, ανήλθε στα 31.667 ευρώ.
Πηγή: noupou.gr



