Σε κοινή γραμμή διεκδίκησης για ένα από τα πιο χρονίζοντα κυκλοφοριακά προβλήματα της Αττικής βρίσκονται οι δήμοι Ηλιούπολης, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Βύρωνα – Με κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και ξεκάθαρα αιτήματα, οι τρεις δήμαρχοι ενώνουν τις φωνές τους, ζητώντας επιτακτικά λύση.
Στην αποστολή κοινής επιστολής προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο την υπογειοποίηση, προχωρούν οι δήμαρχοι Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος. Στόχος της επιστολής αυτής είναι να θέσουν επιτακτικά το ζήτημα εύρεσης λύσης για το κυκλοφοριακό ζήτημα και την υπογειοποίηση της λεωφόρου Αλίμου – Κατεχάκη, που προβληματίζει έντονα τα Νότια Προάστια. Σημειώνεται ότι οι τρεις δήμοι βρίσκονται σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για το συγκεκριμένο θέμα, με σκοπό να ασκήσουν πίεση προς την κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξουν δραστικές πρωτοβουλίες. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε διαδημοτική συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης 24/07 στο δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης».
Οι τρεις δήμοι στο πλαίσιο των κινήσεων που υλοποιούν θέτουν ως προϋπόθεση να ικανοποιηθούν πέντε βασικοί άξονες που αφορούν στο θέμα αυτό. Πρώτον, να υπάρξει ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο σχεδιασμός του έργου, δεύτερον να δοθούν σαφείς απαντήσεις για το εάν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες, τρίτον να οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τα συναρμόδια υπουργεία, τέταρτον να υπάρξει ενεργή συμμετοχή των δήμων στον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και υλοποίηση του έργου και πέμπτον να προγραμματιστεί συνάντηση των τριών δημάρχων με τον Πρωθυπουργό, με επιστολή που όπως ανέφεραν οι τρεις δήμαρχοι, επρόκειτο να σταλεί το πρωί της Πέμπτης 25/7.
Ψυρρόπουλος: Εκκρεμότητα των τελευταίων 40 ετών
Ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, αναφέρθηκε σε συμμαχία των τριών δήμων (Ηλιούπολης, Βύρωνα και Ελληνικού – Αργυρούπολης), λέγοντας ότι το κυκλοφοριακό και η δημιουργία της σήραγγας διασύνδεσης της Κατεχάκη με το παραλιακό μέτωπο είναι ένα θέμα που αποτελεί εκκρεμότητα τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ο κύριος Ψυρρόπουλος προανήγγειλε ότι θα ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα.
«Με την υπογειοποίηση αυτή θα μας δοθεί η ευκαιρία να προχωρήσουμε σε εκτεταμένες αναπλάσεις στις πόλεις μας – να δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια, κοινόχρηστοι χώροι και ποδηλατόδρομοι. Δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, όπως η οδός Πρωτόπαπα έξω από το δημαρχείο Ηλιούπολης, θα αποκτήσουν πλέον τοπικό χαρακτήρα», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ηλιούπολης.
Κωνσταντάτος: Η κατάσταση είναι αφόρητη, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες
Με τη σειρά του ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα που ξεκινάει από την έξοδο της Αττικής Οδού και καταλήγει στην παραλία, ενώ συμπεριλαμβάνει και τους δρόμους που συνδέονται με την παραλιακή. «Η κατάσταση είναι αφόρητη και δεν υπάρχει άνθρωπος εδώ που όταν κατεβαίνει την Κατεχάκη δεν τη βιώνει. Αλλά και στην Ποσειδώνος, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, το πρόβλημα είναι πολύ έντονο». Υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός περί επιβάρυνσης λόγω του έργου του Ελληνικού είναι ένας μύθος.
«Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο, τότε θα επιβαρύνει την κυκλοφορία λόγω των ανθρώπων που θα κατοικούν εντός του Μητροπολιτικού Πόλου. Ωστόσο η σημερινή κατάσταση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη των Νοτίων Προαστίων, την οικοδόμηση της ευρύτερης περιοχής και την εμπορική αξιοποίηση σε όλη την παραλιακή ζώνη, παράλληλα με την άνθηση που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης.
Κωνσταντάτος: Ηχηρή η απουσία των βουλευτών της Νότιας Αθήνας
Ο ίδιος στηλίτευσε την απουσία βουλευτών της Νότιας Αθήνας, οι οποίοι είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν στη διαδημοτική συνάντηση και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο, αλλά μία προμελέτη που εκπόνησε η Lamda Development, που μιλάει για υπογειοποίηση της Κατεχάκη και μία σειρά παρεμβάσεις με by pass διαδρομές τριών ρευμάτων και από τις δύο κατευθύνσεις για να μην υπάρχει κυκλοφοριακό χάος. «Η προμελέτη έχει δοθεί στα υπουργεία και η Lamda είναι έτοιμη να πληρώσει και την κυκλοφοριακή μελέτη, ώστε μετά την ολοκλήρωση του Ελληνικού, το σύνολο του έργου να ενωθεί με την υπόλοιπη Αθήνα».
Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων
Ο Γ. Κωνσταντάτος συμπλήρωσε ότι το έργο του Ελληνικού είναι το πιο σύγχρονο έργο ως προς τον σχεδιασμό του αλλά και ό,τι πιο οργανωμένο υφίσταται αυτή τη στιγμή ως προς την πολεοδόμησή του, σημειώνοντας ότι θα λειτουργήσει ως ένα προάστιο που αναπτύσσεται εντός του Ελληνικού. Ο ίδιος στάθηκε επίσης στο γεγονός, πως στην προμελέτη που έχει εκπονηθεί αναφέρεται ότι το μετρό θα πρέπει να επεκταθεί προς τη Γλυφάδα, τη Βούλα αλλά και νοτιότερα. «Λειτουργώντας το Ελληνικό, οι άνθρωποι που θα κυκλοφορούν εκεί θα επιβαρύνουν εκ των πραγμάτων την ήδη επιβαρυμένη περιοχή. Πρέπει άμεσα, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ο αρμόδιος υπουργός και ο πρωθυπουργός, να καθίσουν στο τραπέζι μαζί μας και να μας πουν τι θα κάνουν με το κυκλοφοριακό».
Ο κύριος Κωνσταντάτος τόνισε ότι εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματα των τριών δήμων, θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις.
Σωτηρόπουλος: Η Αλίμου – Κατεχάκη «κόβει» τις πόλεις μας στη μέση
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος, σημείωσε ότι υφίστανται πεπαλαιωμένες υποδομές και μία λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας (η Αλίμου – Κατεχάκη), που «κόβει» τις πόλεις στη μέση. «Ο δρόμος αυτός στη σημερινή του μορφή θέτει σε κίνδυνο καθημερινά την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών, ενώ δημιουργεί τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα λόγω των ατμοσφαιρικών ρύπων που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα που κινούνται σημειωτόν».
Πρόσθεσε ότι το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί ερήμην των εμπλεκόμενων δήμων. «Εμείς έχουμε μία πόλη 60.000 κατοίκων που δεν έχει κανέναν σταθμό μετρό και δεν προβλέπεται στην επόμενη δεκαετία να αποκτήσει. Έχει δύο κάθετους δρόμους που οδηγούν στη λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη που παραλύουν το πρωί και το μεσημέρι και αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που μόνο με την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων και με εκτεταμένα έργα μπορεί να επιλυθεί. Πριν από μερικά χρόνια πήραμε και ακόμα ξοδεύουμε κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι περισσότερες χώρες έδωσαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για τη δημιουργία υποδομών. Είναι θέμα υψίστης σημασίας για το λεκανοπέδιο και πρόκειται για υπερτοπικό ζήτημα».
Αναφορά έγινε και στην κατασκευή της υπόγειας σήραγγας, με σχέδιο που παρουσιάστηκε το 2016 επί δημαρχίας Βασίλη Βαλασσόπουλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ηλιούπολης, η οποία θα συνέδεε τη λεωφόρο Κατεχάκη από το Στρατόπεδο Σακέτα με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και θα εξυπηρετούσε τον ευρύτερο αστικό ιστό. Έκτοτε παρόλ’ αυτά δεν υπήρχε καμία εξέλιξη για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Πηγή: noupou.gr