Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 29/08 στη Βούλα, όταν ένας άνδρας, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κακοποίησε το ζώο του και τραυμάτισε την Πρόεδρο της φιλοζωικής ομάδας της περιοχής, που προσπάθησε να το σώσει. Η Λαμπρινή Ανδρεάδου, πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομάδας Βούλας, μιλά στο NouPou για το περιστατικό που την οδήγησε στο αυτόφωρο.
Ένα πραγματικά σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη 29 Αυγούστου στη Βούλα, όταν η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομάδας Βούλας κ. Λαμπρινή Ανδρεάδου προσπάθησε να επιστρέψει έναν σκύλο που βρέθηκε ανεπιτήρητος στον ιδιοκτήτη του. Σύμφωνα με όσα καταγγέλει η κ. Ανδρεάδου, που έχει καταθέσει μάλιστα και μήνυση για το περιστατικό, ο ιδιοκτήτης του ζώου επιτέθηκε βάναυσα στον σκύλο, τραυματίζοντας μάλιστα και την ίδια.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η κυρία Ανδρεάδου καταγγέλει στο NouPou ότι όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 27 Αυγούστου, όταν εθελόντρια της ομάδας κάλεσε την ίδια για να βοηθήσει στην ταυτοποίηση ενός σκύλου που βρέθηκε να κυκλοφορεί ανεπιτήρητος. «Επειδή ασχολούμαι με τη φιλοζωΐα εδώ και δεκατρία χρόνια, έχω στη διάθεσή μου σκάνερ για τον έλεγχο τσιπ. Το σκυλάκι είχε τσιπ, και επικοινώνησα αμέσως με τον κτηνίατρο, ο οποίος έχει πρόσβαση στα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Ο κτηνίατρος κάλεσε τον ιδιοκτήτη, και εκείνος στη συνέχεια με πήρε τηλέφωνο. Από την αρχή, κάτι στη φωνή του με προβλημάτισε. Άκουσε ότι βρήκαμε το σκύλο του, αλλά δεν έδειξε καμία χαρά, κάτι που με έκανε να κρατήσω μια επιφύλαξη. Τελικά, το ένστικτό μου δεν ήταν λανθασμένο», δηλώνει η κυρία Ανδρεάδου.
Οι εθελόντριες συνεννοήθηκαν τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη για να επιστρέψουν τον σκύλο την Πέμπτη 29 Αυγούστου. «Όταν πλησιάσαμε τον κύριο, το σκυλάκι άλλαξε πορεία μόλις τον είδε. Αυτό μου φάνηκε περίεργο. Ο άνδρας έτρεξε γρήγορα προς το σκυλί, το οποίο ήταν δεμένο και το κρατούσα εγώ. Έτρεξε για να το αρπάξει, και όταν το έπιασε, το σήκωσε από το κολάρο τόσο ψηλά που μόνο τα πίσω πόδια του πατούσαν στο έδαφος, και άρχισε να το χτυπάει», περιγράφει η κυρία Ανδρεάδου.
Οι εθελόντριες προσπάθησαν να παρέμβουν για να σώσουν το ζώο. «Τον έφτασα και προσπάθησα να τον σταματήσω κρατώντας του τα χέρια, αλλά με άρπαξε από τα μαλλιά και με ταρακούνησε τόσο που ο αυχένας μου τραυματίστηκε. Με χτύπησε στο λαιμό με τον βραχίονα του και έχασα την ισορροπία μου. Στο μεταξύ, οι άλλες δύο εθελόντριες προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν. Εγώ κατάφερα να σηκωθώ και να βοηθήσω το σκυλί που πνιγόταν. Κατάφερα να αφαιρέσω το λουρί, και το σκυλί έπεσε κάτω λιπόθυμο», διηγείται η πρόεδρος της φιλοζωικής.
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι εθελόντριες έφυγαν από το σημείο τρέχοντας, ενώ ο άνδρας τις καταδίωκε. «Ευτυχώς ένας κύριος σταμάτησε την κίνηση στην Πρίγκηπος Πέτρου και κατάφερα να φτάσω στο αυτοκίνητό μου που ήταν παρκαρισμένο λίγο παρακάτω. Μία από τις άλλες κυρίες κατάφερε να διαφύγει μπαίνοντας σε ένα ξένο όχημα που σταμάτησε για να τη βοηθήσει» λέει η κυρία Ανδρεάδου.
Μάρτυρες του επεισοδίου κάλεσαν την αστυνομία και η κυρία Ανδρεάδου πήγε στο αστυνομικό τμήμα με το τρομοκρατημένο ζώο για να καταγγείλει το περιστατικό, υποβάλλοντας μάλιστα μήνυση. Μήνυση κατέθεση και ο ιδιοκτήτης του ζώου, ισχυριζόμενος ότι τον ξυλοκόπησαν.
Η επόμενη μέρα
Οι εθελόντριες, οι οποίες πήγαν στο τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό, κατέληξαν να κρατούνται λόγω της μήνυσης που κατατέθηκε εναντίον τους. Η κυρία Ανδρεάδου δηλώνει μάλιστα πως πήγε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί στον αυχένα και στο πόδι.
Την επόμενη μέρα οι γυναίκες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο όπου ο άνδρας με δάκρυα – όπως περιγράφει η πρόεδρος της φιλοζωικής -στα μάτια ζήτησε να του επιστραφεί ο σκύλος του και αιτήθηκε αναβολή της δίκης, παρουσιάζοντας κώλυμα του δικηγόρου του. Η δίκη ανεβλήθη για τις 17 Ιανουαρίου. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, ο σκύλος δεν θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη.
«Λίγες ώρες μετά, ενώ προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε το περιστατικό στην αστυνομία, με κάλεσε ο κτηνίατρος, ανήσυχος για το ύφος με το οποίο του είχε μιλήσει ο ιδιοκτήτης του σκύλου. Ένας εκπαιδευτής αξιολόγησε το ζώο και διαπίστωσε ότι είναι φοβικό. Έχουμε στα χέρια μας την αναφορά ότι το σκυλάκι χρειάζεται ειδική φροντίδα», καταλήγει η κυρία Ανδρεάδου.
Πηγή: noupou.gr