Το Lambros Restaurant τιμήθηκε με το βραβείο «Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα» στο πλαίσιο των Βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, που διοργανώθηκαν από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
«Η υγιής επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά της συνεκτικής ανάπτυξης. Είναι αυτή που δημιουργεί ευκαιρίες, εισοδήματα, εθνικό πλούτο».
Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην έναρξη της εκδήλωσης – θεσμό για το επιμελητήριο για την απονομή των Βραβείων “Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας”.
Την εκδήλωση τίμησαν φέτος δύο πρώην Πρωθυπουργοί, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.
Στην αιτιολογία της βράβευσης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναφέρει σχετικά: «- LABROS RESTAURANT στην κατηγορία “Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα”. Το εστιατόριο Λάμπρος χτίστηκε το 1889 στη Βουλιαγμένη και με σεβασμό στη μακρά ιστορία του, διατηρεί σταθερές τις αξίες του για πάνω από έναν αιώνα. Παράλληλα, η επιχείρηση εργάζεται για τη συνεχή εξέλιξη των υπηρεσιών της, ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες της μια μοναδική γευστική εμπειρία».
Ο “Λάμπρος” βρίσκεται στο ίδιο προνομιακό σημείο, απέναντι από την λίμνη Βουλιαγμένης, από το 1889.
Συγκεκριμένα η κτητορική πλάκα, που σώζεται ακόμη, γράφει “ανεγέρθη επί Βασιλέως Γεωργίου του Πρωθυπουργεύοντας του Χαριλάου Τρικούπη και είναι αγαπημένο στέκι για τις προσωπικότητες της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής της Ελλάδας αλλά και εστιατόριο, αγαπημένος Κυριακάτικος προορισμός για πολλούς Αθηναίους.”
Αρχικά ολόκληρο το κτίσμα ήταν με πέτρα, μέρος του οποίου διασώζεται ακόμη. Ο λάτρης της Βουλιαγμένης, Ελληνοκαναδός ευπατρίδης Braown, είχε κατασκευάσει από το 1925 προβλήτα και δεξαμενή νερού στο λιμανάκι ακριβώς κάτω από το σημερινό χώρο, όπου λίγα χρόνια μετά (βλέπε το 1939) ο Λουκάς Λάμπρου δημιούργησε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια των νοτίων προαστίων.
Όπως επισημαίνει ο εγγονός και συνεχιστής της παράδοσης Λουκάς Λάμπρου, «Καθώς ο ‘Λάμπρος’ ήδη διανύει τον δεύτερο αιώνα της ζωής του, φιλοδοξία του είναι να συνεχίζει να δημιουργεί νέους φίλους, προσφέροντας ποιότητα και εξυπηρέτηση».