Το ύστατο «αντίο» είπαν σήμερα το μεσημέρι η οικογένειά του Αντώνη Σαμαρά, μαζί με πλήθος συγγενών και φίλων, στην 34χρονη κόρη του πρώην πρωθυπουργού, Λένα που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη.
Η κηδεία της έγινε στο Α’ Νεκροταφείο, με τους παρευρισκόμενους να προσπαθούν να παρηγορήσουν τον Αντώνη Σαμαρά, τη σύζυγο και τον γιο του, τόσο κατά την άφιξη όσο και στην έξοδό τους από τον ναό των Αγίων Θεοδώρων, που τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία. «Κουράγιο», «είμαστε μαζί σου» ήταν μερικά από τα λόγια προς τον πρώην πρωθυπουργό.
Συγκλόνισε ο Αντώνης Σαμαράς: Ευχαριστώ τον Θεό που μας έδωσε αυτό το δώρο έστω για 34 χρόνια.
Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού για την κόρη του στην επικήδεια ομιλία του. «Η πιο δύσκολη στιγμή είναι να αποχαιρετάς κάποιον που λάτρεψες τόσο πολύ. Η πιο αφύσικη στιγμή είναι να αποχαιρετάς κάποιον που είναι το ίδιο σου το παιδί. Όμως δεν την αποχαιρετούμε σήμερα την Λένα μας, ούτε η Γεωργία, ούτε ο Κώστας, ούτε η γιαγιά της, ούτε εγώ. Μαζί της θα είμαστε συνέχεια. Δίπλα στο φως το δικό της. Δίπλα στο χαμόγελο το δικό της. Δίπλα στην ταπεινοφροσύνη την δικιά της που -όταν έπρεπε- γινόταν και αρχοντιά ελληνική. Δίπλα στα τόσα λαμπερά, τα γαλάζια τα μάτια τα δικά της, ένα κομμάτι λάμψης από Ελλάδα και αγάπη που μοίραζε απλόχερα. Δίπλα στην καλοσύνη την δικιά της, που χάριζε ηρεμία, φροντίδα και κουράγιο. Δίπλα στο “σ’ αγαπώ” το δικό της. Δίπλα στο “να προσέχεις μπαμπά” το δικό της. Δίπλα σε αυτήν τη σιωπηλή αλλά πανάκριβη, αυθεντικά αγνή και απροσποίητη ακτινοβολία αγάπης που σου πρόσφερε, χωρίς αντάλλαγμα» είπε αρχικά ο κ. Σαμαράς.
«Τι να πει ένας πατέρας που χάνει το παιδί του; Τι να πει μία μάνα που δεν θα ξανα-αγκαλιάσει το σπλάχνο της; Τι να πει ένας αδελφός που χάνει το άλλο του μισό, όταν η ψυχή του χάνει τον πιο πιστό της σύντροφο; Τι να πω σαν πατέρας, για αυτήν την πνοή αγάπης που γέμιζε τη ζωή μας, για αυτή την μυστική αύρα καλοσύνης της Λένας, που συγκίνησε με το χαμό της τόσο πολλούς, που τόσο πολύ ευγνωμονούμε; Πίστευε πολύ η Λένα στο καλό και στο Θεό. Έλαμπε όταν έδινε. Γι’ αυτό και εγώ ευχαριστώ τον Θεό που μας έδωσε αυτό το δώρο, έστω για 34 χρόνια μόνο… Καλό ταξίδι Λενάκο μου!» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Παράλληλα, τον ανάρτησε και στον λογαριασμό του στο Facebook…
Η σορός της Λένας Σαμαρά στο λευκό φέρετρο βγήκε από την εκκλησία λίγο μετά τις 13:40 ακολουθούμενη από τον πατέρα της, τη μητέρα της, Γεωργία και τον αδελφό της, Κωνσταντίνο.
Στην κηδεία της Λένας Σαμαρά ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Στέργιος Καλπάκης και οι Νίνα Κασιμάτη, Συμεών Κεδίκογλου και Γιάννης Ματζουράνης, η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη Νέα Αριστερά, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχεδόν όλοι οι υπουργοί, βουλευτές από όλα τα κόμματα, φίλοι, γνωστοί και πολίτες.
Δείτε φωτογραφίες:






















Πηγή: protothema.gr