Από τη Μαρία Λεμονιά
Φωτογραφίες: Νικόλας Κομίνης
Δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχειρηματίας. Θεωρείται η βασίλισσα της εστίασης με περισσότερα από 40 εστιατόρια σε Αφρική, Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν κλ. Γιόρτασε τα γενέθλιά της στην Ελλάδα μ’ ένα μυθικό πάρτι στη λίμνη Βουλιαγμένης.
8 μμ. στη λίμνη Βουλιαγμένης. Το σκηνικό είναι παραμυθένιο με συνθέσεις από κίτρινες ορχιδέες να έχουν κατακλύσει τον χώρο. Η μετρ του είδους -διάσημη event planner Φαίη Βαλλίδη- έχει δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Κατά την είσοδο προσφέρεται παγωμένη σαμπάνια στους 190 καλεσμένους που έχουν φτάσει στην Αθήνα από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Ο ήλιος δύει και οι τελευταίες αχτίδες φωτός αντανακλούν τα χρυσαφένια τους χρώματα πάνω στο νερό.

Η ομογενής επιχειρηματίας Tasha Σιδέρη, η βασίλισσα της εστίασης γιορτάζει τα γενέθλιά της και διοργανώνει ένα τριήμερο κάλεσμα για να γνωρίσουν την ελληνική πρωτεύουσα bankers, άνθρωποι της ναυτιλίας, επιχειρηματίες και συμμαθητές της που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Το πάρτι της Βουλιαγμένης ήταν ο κεφάτος επίλογος του τριήμερου event.
Το μενού μια πανδαισία από ελληνικές αλοιφές, θαλασσινά με φρέσκια σαλάτα, ντολμαδάκια και κόντρα φιλέτο επιμελούνται οι σεφ που έχει φέρει η ίδια η διοργανώτρια από το εξωτερικό.
Η βραδιά κυλά με συγκινητικές ομιλίες της οικογένειάς της, συνεργατών, παιδικών φίλων και συμμαθητών της από την Νότιο Αφρική όπου και μεγάλωσε. Τα ποτήρια γεμίζουν κρασί, κάποια δάκρυα κυλούν στα μάτια και ένα video wall δείχνει την πορεία της γυναίκας που κατάφερε να γράψει το δικό της παγκόσμιο success story. Για τους γνωρίζοντες, η Tasha μόνο τυχαία δεν είναι.

Η βραδιά κλείνει με πολύ κέφι που δημιουργεί η Ελένη Φουρέιρα και η καλλιτεχνική της παρέα.

Who is who
Μεγαλώνοντας στον χώρο της εστίασης, δίπλα στον πατέρα της, η Tasha Σιδέρη καλλιέργησε ένα βαθύ πάθος για τη φιλοξενία. Αφού απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Wits της Νοτίου Αφρικής, ξεκίνησε την καριέρα της στον κλάδο της franchise εστίασης, εργαζόμενη σε εμβληματικά νοτιοαφρικανικά καταστήματα όπως τα Nino’s και The Fishmonger. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανακάλυψε ότι κάτι έλειπε από στην αγορά: Ένα απλό, χωρίς αυστηρό consept εστιατόριο όπου οι θαμώνες μπορούσαν να απολαύσουν νόστιμο φαγητό σε ένα όμορφο περιβάλλον με άψογη εξυπηρέτηση.
Το 2005, η Tasha έκανε το όνειρο πραγματικότητα με το άνοιγμα του πρώτου εστιατορίου, το Τashas στην περιοχή Atholl του Γιοχάνεσμπουργκ.
Δεν γνώριζε ότι αυτή η εναρκτήρια επιχείρηση θα έθετε τις βάσεις για το αξιοσημείωτο ταξίδι της. Σήμερα, η Tasha είναι Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Tashas, ενός brand συνώνυμου με την αριστεία στον κλάδο της φιλοξενίας. Η αδιάκοπη επιδίωξή της για τελειότητα και η ακλόνητη δέσμευσή της στην υψηλή ποιότητα της έχουν χαρίσει πολλά βραβεία. Τον Μάιο του 2024, τιμήθηκε με το Honoris Causa από το Πανεπιστήμιο της Νοτίου Αφρικής. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει το τολμηρό επιχειρηματικό της όραμα και την ευρηματικότητά της στον δρόμο προς της επιτυχία.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο για την δυναμική αυτή γυναίκα. Ο Όμιλος Tashas είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένος διαθέτοντας 40 χώρους εστίασης με δεκατρία διαφορετικά concept, συμπεριλαμβανομένων των Avli by tashas, Bungalo34, Flamingo Room by tashas, Galaxy Bar, Le Parc by tashas, και του τελευταίου NALA, μιας γρήγορης, «κομψής καντίνας» που άνοιξε στις αρχές του 2025.
Η μοναδική πινελιά της Tasha είναι εμφανής σε κάθε πτυχή των χώρων της, από τα σχολαστικά επιμελημένα μενού, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Διευθύντρια Μαγειρικής Jill Okkers, μέχρι την ξεχωριστή της προσέγγιση στον εσωτερικό σχεδιασμό αλλά και τα σερβίτσια τα οποία είναι ελληνικότατα και υπογράφει η επίσης διεθνής Themis Z.
Η δυναμική επιχειρηματίας μαζί με τον αδελφό της, Σάββα Σιδέρη, ο οποίος εργάζεται μαζί της από το 2008, ηγήθηκε της επέκτασης του Ομίλου Tashas σε αγορές πέρα από τη Νότιο Αφρική όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Εχοντας μια ομάδα περίπου 2000 ατόμων που δραστηριοποιείται σε τρεις ηπείρους, η Tasha καλλιεργεί μια κουλτούρα συνεχούς ανάπτυξης. Τα βιβλία της άλλωστε «Τashas Cafe Classics» και «Τashas Inspired» θεωρούνται από τους γνώστες πηγή έμπνευσης για περίσσια δημιουργικότητα στην κουζίνα.
Πηγή: newmoney.gr