Το top γοητευτικό εστιατόριο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, είναι ταυτόχρονα και κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός.
Η βαθιά νόστιμη κουζίνα του chef Γιώργου Οικονομίδη βασίζεται στην απίστευτης φρεσκάδας πρώτη ύλη, στις άψογες μαγειρικές τεχνικές και στην πολύχρονη γνώση γύρω από την ανατομία των θησαυρών της θάλασσας.
Πέρα από τις a la carte προσεγμένες προτάσεις και τα ντελικάτα ωμά, ο Γιώργος Οικονομίδης μαζί με τον head chef του εστιατορίου Παναγιώτη Σικελλίου και την ομάδα τους επενδύουν με μεράκι στο μαγείρεμα των ψαριών from head to tail.
Με επτά διαφορετικούς τρόπους αξιοποίησης των ψαριών κάθε φορά, αποδεικνύουν όχι μόνο το ταλέντο της ομάδας, μα και την αειφόρο φιλοσοφία του Bluefish, όπου τίποτα δεν πάει χαμένο. Φαντάσου μια ολόφρεσκη στήρα, από το κεφάλι, το φιλέτο, τα κολάρα μέχρι και την ουρά σε σασίμι, καρπάτσιο, ταρτάρ και σεβίτσε, η οποία μαγειρεύεται επίσης με χυλωμένο, βουτυράτο κριθαρότο, αλλά έρχεται στο τραπέζι και ως ζουμερό φιλέτο, καθώς και σιγομαγειρεμένη πλακί με σάλτσα από καλοκαιρινά πομοντόρια.
Στα must του εστιατορίου και η στιβαρή λίστα κρασιών, με κορυφαίες επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα που επιμελείται ο μετρ και σομελιέ του Blue Fish, Δημήτρης Γκορίλας, καθώς και τα επιδόρπια της NOBLE PASTRY από τους Γιάννη Κίκηρα και Ευγένιο Βαρδακαστάνη.
Το Blue Fish βέβαια έχει κατακτήσει μια σταθερή θέση στις κορυφαίες προτιμήσεις των Νοτίων και εξαιτίας της εκπληκτικής του θέσης πάνω στη θάλασσα. Η εκλεπτυσμένη αισθητική του, με εμφανείς τις κυκλαδίτικες επιρροές, δένει άψογα με το τρυφερό τοπίο της ακτής: τον ήρεμο πράσινο κόλπο και τα λευκά πανιά των ιστιοπλοϊκών που σε κάνουν να νιώθεις ότι άφησες τη Αθήνα πολλά χιλιόμετρα μακριά. Η ατμόσφαιρά του απογειώνεται τη νύχτα, όταν τα φώτα του καθρεφτίζονται επάνω στο νερό. Τότε είναι και η ιδανική στιγμή για να το επισκεφθείς με το άλλο σου μισό, για μια βραδιά γεμάτη γεύση, ιδιαίτερες γαστρονομικές δημιουργίες, κομψότητα και θαλασσινή αύρα που είναι σίγουρο ότι θα σου μείνει αξέχαστη. Μια επιπλέον συμβουλή: φρόντισε η κράτησή σου να ξεκινά αργά το απόγευμα, για να έχεις την ευκαιρία να δεις τον ουρανό να γίνεται κατακόκκινος, σε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα των νοτίων προαστίων.