Πριν μερικές ημέρες, το ilovevouliagmeni.gr έφερνε στην δημοσιότητα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για παραχώρηση «απλής χρήσης(!)» με απευθείας παραχώρηση της παραλίας στον Όρμο Μαλτσινιώτη, έναντι 23.500 ευρώ το χρόνο. Συγκεκριμένα, με την απόφαση 175/2023 του Δ.Σ. της 20ης Μαρτίου 2023, παραχωρήθηκε στην εταιρία «LS Τουριστική ΙΚΕ», για την ανάπτυξη και τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών και τραπεζοκαθισμάτων, η χρήση 500 τ,μ. του αιγιαλού – παραλίας που βρίσκεται στον όρμο Μαλτσινιώτη προς 47,00€/τ.μ. ετησίως.
Προς τιμή τους οι κ.κ. Ι.Ν. Δόγκα, Ν. Πέτροβιτς και Α. Ματόπουλος καταψήφισαν την απόφαση.
Παράλληλα, αναδημοσιεύσαμε φωτογραφία – καταγγελία της Κάτιας Αγγελοπούλου όπου φαίνεται ότι δεν τηρούνταν η νόμιμη απόσταση 5 μ. από το κύμα όσον αφορά τις ξαπλώστρες.
Μετά τη δημοσίευση, η δημοτική αρχή αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι κατόπιν ελέγχου από τις δημοτικές υπηρεσίες, πράγματι διαπιστώθηκε παράβαση του ορίου απόστασης από την ακτή και δημοσίευσε μέσω εκπρόσωπού της, νεότερη φωτογραφία όπου υποτίθεται ότι φαίνεται η αποκατάσταση:
Μία άλλη φωτογραφία όμως που δημοσιεύθηκε στη σελίδα 3Β ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ από τον Λάζαρο Φιλιππίδη δείχνει ότι οι ξαπλώστρες καλύπτουν πάνω από το νόμιμο όριο της 50% της παραλίας. Έχουν καλύψει την πιο πλατιά έκταση της πλαζ, κεντρικά και κατά μήκος, αφήνοντας ελεύθερες μόνο στενές λωρίδες δεξιά και αριστερά.
Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που έχει αναρτήσει η εταιρία, για μια ξαπλώστρα ένας εργαζόμενος πρέπει να διαθέσει ένα μεροκάματο. Δεν προβλέπεται καμία έκπτωση για δημότες.
Δηλαδή για να βγάλει επιπλέον χρήματα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρωτοστατεί στην ιδιωτικοποίηση μιας εκ των πιο όμορφων πλαζ. Το χρήμα πάνω από τον δημότη.
Και για να καταλάβουμε τι εννοούμε ένας χάρτης του Όρμου Βουλιαγμένης όπου φαίνονται οι παραχωρήσεις πλαζ -κάποιες είναι πολύ παλιές όπως αυτή της πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης και της Ακτής Βουλιαγμένης που έγινε κλειστή πλαζ επί Χούντας- επιβεβαιώνει ότι σχεδόν όλο το παραλιακό μέτωπο στην περιοχή, είναι παραχωρημένο με αποτέλεσμα το μπάνιο να έχει καταντήσει πολυτέλεια.
Άλλωστε, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. που διαχειρίζεται την Ακτή Βουλιαγμένης λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, συναγωνιζόμενη σε απληστία τους χειρότερους ιδιώτες.