Σημαντικά έργα του Δήμου δυστυχώς δεν βρίσκω να παρουσιάσω.
Ανατρέχοντας – ο κάτοικος του Δήμου ΒΒΒ – στο χρόνο και κοιτώντας πίσω, βλέποντας τι έχει επιτευχθεί, περιμένοντας την “Ριβιέρα”, μπορεί να αποκαλύψει ενδιαφέροντα στοιχεία και “παγωμένες” ανάγκες.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου ΒΒΒ, έχει πάρει τη σκυτάλη, σε έναν αγώνα δρόμου υπερανάπτυξης της περιοχής για να υποδεχθεί τη “Ριβιέρα”, πετυχαίνοντας το απολύτως αντίθετο αποτέλεσμα.
Δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος για την καθαριότητα του Δήμου και όχι της πόλης που επιμένει να λέει, σε αντίθεση με το “δεξί του χέρι” Αντιδήμαρχο Νίκο Βάση, που επίπληξε τον Δ. Δαβάκη στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί μιλούσε συνέχεια για τη Βούλα, ενώ ο Δήμος έχει τρεις πόλεις· και τη Βάρη και τη Βουλιαγμένη.
Σημαντικά έργα του Δήμου, δυστυχώς, δεν μπορώ να παρουσιάσω, πέρα από τις …αποκαλύψεις των γλυπτών και στις τρεις πόλεις (Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη).
Τελευταίο επίτευγμα το “γλυπτό Νοτιάς” έξω από την Ακτή Βουλιαγμένης. Είναι το δεύτερο στη σειρά που στήνεται στη Βουλιαγμένη. Μάλιστα τέλεσε και τα …αποκαλυπτήρια με χαρές και πανηγύρια.
Σε αναμονή το “Πέτρινο” κτήριο (εικόνα αριστερά) στη Βούλα, που έχει μισθωθεί από το Μουσείο Μπενάκη από τον Ιανουάριο του 2019(!), προκειμένου να γίνει χώρος πολιτισμού, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο, αφού το κατήντησαν από κόσμημα ερείπιο, περιμένει την ανακατασκευή του. Εχει παρθεί και απόφαση του Δ.Σ. να ονομασθεί Μίκης Θεοδωράκης.
Τρία σοβαρά σημεία απίστευτης δυσοσμίας και στις τρεις πόλεις του Δήμου, δεν έχουν βρεί λύση.
Στην παραλιακή της Βούλας έξω από το Ασκληπιείο η δυσοσμία είναι ασύλληπτη σε καθημερινή βάση. Επίσης στην οδό Διγενή, ασύλληπτη η δυσοσμία. Ενα τμήμα της Λεωφ. Βάρης, στο Δίλοφο, επίσης, η δυσοσμία διώχνει τους πελάτες από τα καταστήματα. Και η τέταρτη επίσης τραγική είναι στην παραλιακή της Βουλιαγμένης, μπροστά στη Λίμνη και το κατάστημα “Λάμπρος”, όπως μας καταγγέλουν αναγνώστες, αλλά και έχουμε βιώσει και οι ίδιοι, περνώντας από τα σημεία.
Ανασφαλής η ασφάλεια των μαθητών
H ασφάλεια των μαθητών διακυβεύεται, από τις μη ελεγχόμενες οδούς που βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα, κάτι που αναδείχθηκε ιδιαίτερα μετά το τροχαίο ατύχημα που υπέστη μαθητής έξω από το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου Βούλας.
Από το 2015 ετοιμάζει τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σχολείων και παιδικών χαρών, όταν υπεγράφη και η σύμβαση από τον Δήμαρχο βάσει της 529/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. Μία μελέτη που έπρεπε να έχει μπει σε πρώτη προτεραιότητα, σέρνεται επτά χρόνια! Και ποιος ξέρει πόσο ακόμη. Και δεν έχει πράξει ούτε τα αυτονόητα, να εφαρμόσει λύσεις που ήδη λειτουργούν σε άλλους Δήμους· σχολικοί τροχονόμοι κ.λπ.
Χωρίς ράμπες ΑμεΑ τα σχολεία!
Αλγηνή εντύπωση μας προκαλεί ότι δεν έχουν μπει ακόμη ράμπες στα σχολεία, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν παιδιά με κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να μετακινούνται στους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων.
Kαι όπως διαβάζουμε στη σελίδα της Ι. Δόγκα, ούτε φέτος τα παιδιά θα έχουν ράμπες, γιατί ο ανάδοχος ζήτησε 5μηνη παράταση!
Το φανάρι στην παραλιακή της Βούλας, στην έξοδο προς τη θάλασσα και την παιδική χαρά, εγκεκριμένο από την Περιφέρεια εδώ και πέντε χρόνια, αλλά δεν τοποθετείται…
H κεντρική πλατεία Ιμίων της Βούλας, έγινε διάδρομος για τα φαγοποτεία που γέμισε εξαφανίζοντας ακόμη και τα πεζοδρόμια (φωτό δεξιά).
Αντιθέτως των παραπάνω, πάει μπροστά ο Δήμος σε μελέτες για “εξυπνες” πόλεις, για “ευφιή” επιχειρηματικότητα και άλλα τέτοια “αόρατα” έργα που τα διαφημίζει ιδιαιτέρως μέσα από γνωστούς διαύλους.
Την υπερβολή ακούσαμε προ ημερών τις μεταμεσονύχτιες ώρες από την ΕΡΤ1 για την ανακύκλωση των επτά κάδων που διενεργείται στο Δήμο, ενώ στην ουσία το πρόγραμμα της ανακύκλωσης βρίσκεται ακόμη στα “σπάργανα” όπως δείχνουν τα πράγματα, γιατί έχει ξεκινήσει (ο καφέ κάδος για υπολείματα τροφών), πιλοτικά από τα Πηγαδάκια της Βούλας, το 2019, αλλά κινείται με ταχύτητα χελώνας. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και τα ποσοστά επιτυχίας του είναι σκοτεινά, αφού ποτέ δεν ενημερώθηκε το Δ.Σ.
Τα “πράσινα σημεία” δεν τα θέλει ο δήμαρχος γιατί θα γίνουν μικρές χωματερές. Μα σήμερα αν περπατήσει κανείς τις γειτονιές του Δήμου, θα βρει δεκάδες μικρές χωματερές ανεξέλεγκτες και αυθαίρετες.
Και παρ’ όλα αυτά πολυδιαφημίζεται για τη μεγάλη του επιτυχία, σε ημέτερους διαύλους επικοινωνίας.
Η σκάλα για να κατέβει κανείς στην παραλία της Βούλας, κάτω από το καφέ “Νότος” είναι τριτοκοσμική.
Τα κάγκελα σάπια αιωρούνται στον αέρα. Κάποιος πολίτης …φύτεψε ένα κλαδί στο σάπιο κάγκελο για να μην προκληθεί ατύχημα.
Η πορτοκαλί ταινία πάντως υπάρχει όλο το καλοκαίρι.
Είχαμε γράψει να μην είναι επιλεκτική η επιλογή του Δημάρχου, όταν τοποθέτησε σκάλες σε άλλα σημεία του Δήμου, αλλά προφανώς διαψευσθήκαμε.
Τα σημειώνουμε όλα αυτά για να βοηθήσουμε τη Δημοτική Αρχή να γίνει καλύτερη.
Αννα Μπουζιάνη
Πηγή: ebdomi.com